Vind uw vakantiehuis met zwembad!

Turkije is de wieg der beschaving met de oudste stad ter wereld. Als vakantieland is het veelzijdig met zandstranden en gloedvolle steden. Het Turkse motto: ‘Vrede bij ons, vrede in de wereld’. Perfect plezier in een vakantiehuis met zwembad.

Turkije ligt op de grens van continenten

Turkije ligt in Europa en Azië met Ankara als hoofdstad. De grootste stad van Turkije is Istanboel. Het oudste en meest westelijke deel van Istanboel ligt in Europa. De Dardanellen, de Zee van Marmara en de Bospurus verbinden de Middellandse Zee met de Zwarte Zee. Ze scheiden Europees en Aziatisch Turkije. Turkije is een betekenisvol land waar veel valt te ontdekken en beleven. Boek daarom snel een vakantiehuis met zwembad in Turkije.

Vakantiehuis met zwembad in Turkije

Een vakantie in Turkije is helemaal compleet in een vakantiehuis met zwembad. Razendpopulaire stranden en fascinerende geschiedenis. Boek snel een vakantiehuis met zwembad in Turkije.

Turkije vakantieland 02

Boek snel deze schitterende villa met zwembad in Turkije

Turkije is populair bij de vakantieganger

Turkije is een van de populairste vakantielanden. Uiteraard komt een vakantie in Turkije vooral ten goede aan badplaatsen als Alanya, Bodrum, Kusadasi, Marmaris en Antalya. Dit deel van het land is mediterraan en heet met reden de Turkse Rivièra. De geschiedenis van de steden aan de Turkse Rivièra voert terug tot het Ottomaanse Rijk. Verspreid over Turkije vindt u oude Griekse ruïnesteden. Tijd voor een historische reis vanuit een vakantiehuis met zwembad.

De geschiedenis

De oudste stad van Turkije en de wereld bij Çatalhöyük is 8500 jaar oud. Het land beroemt zich terecht op een boeiende schakering van cultuur. De oudheidkundige plekken en ruïnes vindt u in heel Turkije. Ze drukken een onuitwisbaar stempel op de veelheid aan beschavingen in haar geschiedenis. Fantastisch rijk en sfeervol om te ontdekken vanuit een vakantiehuis met zwembad.

Afwisselend klimaat

Turkije ligt voor 97% in Azië, op het schiereiland Anatolië. Cultureel en klimatologisch ligt het op een kruising. Oost-Turkije en Centraal-Anatolië hebben een landklimaat met bloedhete zomers en ijskoude, sneeuwrijke winters. Het zuidoosten is grotendeels droog en woestijnachtig met zoutmeren (Tuz Gölü). Alanya en Antalya, de twee populairste vakantiegebieden, hebben een mediterraan klimaat. Warm, droog, zonrijk en gezellig en dus ideaal voor een vakantiehuis met zwembad.

Zonovergoten vakantie in Alanya

Het mediterrane Alanya heeft waanzinnige zandstranden. In deze badplaats is het weer altijd perfect. De bruisende stad Alanya biedt enerverende bars en dancings, gezellige winkeltjes en veel restaurants. Aan cultuur geen gebrek. Bezoek de traditionele markt en de 13e eeuwse burcht. En dat alles vanuit een vakantiehuis met zwembad in Turkije.

Turkije vakantieland 01

Vakantie in Turkije aan het strand van Antalya is weergaloos

Antalya is de mooiste stad

Op vakantie in Turkije dompelt u zich in Antalya onder in zon, zee en strand. Antalya is een van de mooiste steden aan de Turkse Rivièra. De uitgaansmogelijkheden zijn er eindeloos. De natuur van het Taurusgebergte bij Antalya is schitterend en biedt een boeiende overview op de baai. Antalya’s oude centrum met haar nauwe steegjes moet u zeker bezoeken.

Kosmopolitisch Istanboel

Istanboel biedt het beste van twee continenten. U vindt er traditionele bazaars, trendy winkels, overweldigende musea, schitterende paleizen en een swingend clubleven. Deze Turkse stad was de kosmopolitische hoofdstad van 3 wereldrijken; het Romeinse, Byzantijnse en Osmaanse Rijk.

Istanboel biedt historische en moderne pracht en praal, zoals de Blauwe Moskee en het Topkapi-paleis. Een indrukwekkende mix aan kleuren en geuren overspoelt u. Op de Bosporus kruisen cruiseschepen met vissersbootjes. De kades in Istanboel zijn een kakofonie van verkopers, marktkraampjes en kruiers. In de vele stalletjes koopt u verse vis, fruit en kleurrijke sieraden.

Turkije vakantieland 04

De belangrijkste moskee van Istanboel

Bodrum aan de Egeïsche kust

Bodrum is een bruisende badplaats aan de Egeïsche kust. Het ligt aan een van de mooiste baaien ter wereld. Een ideale plek voor een fabelachtige vakantie in een vakantiehuis met zwembad in Turkije. De mondaine badplaats Bodrum borrelt van leven en heeft een Monegaskische jachthaven. Zwemmend in luxe genieten. Saint Tropez is er niets bij. Zon, strand, zee en weelde zijn uw deel bij een vakantie in een vakantiehuis met zwembad.

Natuurgebied Belek

Luxueus op vakantie gaan doet u in Belek. Vier vakantie aan de voet van het Taurusgebergte tussen de eucalyptus- en pijnbomen. Belek ligt aan de Turkse Rivièra en biedt golfbanen en zandstranden. In een natuurlijke omgeving met zeldzame vogels en caretta schildpadden komt u optimaal tot rust. In de Taurus bergen kunt u zelfs skiën. Een ideale spot voor een vakantiehuis met zwembad.

Side belooft

Side belooft een topvakantie aan de Turkse kust. Een azuurblauwe zee en magnifieke zandstranden bezorgen u het vakantiegevoel dat u verdient. Schilderachtig Side nodigt uit tot slenteren langs winkeltjes en barretjes. Bezoek vooral het eeuwenoude amfitheater met zuilengalerij, de Apollo tempel en de stadsmuur. Ze stammen alle drie uit de Romeinse tijd. Beleef een zonovergoten strandvakantie in Side aan de Turkse kust.

Perfecte zon in Kusadasi

Kusadasi is de stad die nooit slaapt. Ladies Beach, Long Beach en Silver Beach garanderen een super zon-, zee- en strandvakantie. Kusadasi is een van de gezelligste steden van Turkije door de vele genoeglijke restaurants, bars en dancings. Er zijn lange zandstranden. Kusadasi heeft lieflijke winkeltjes in het oude centrum. Hier kunt u naar hartenlust shoppen. Gezelligheid vindt u in een vakantiehuis met zwembad bij Kusadasi.

Turkije vakantieland 05

Ladies Beach in Kusadasi

Hagelwitte stranden in Fethiye

De mooiste stranden van Europa liggen zonder twijfel in Fethiye. Het Öludeniz strand is de Blue Lagoon van Turkije en geeft een luxe vakantiegevoel. Boek een vakantiehuis met zwembad in Turkije voor een luxe zonvakantie. Kristalheldere stranden en zwaaiende palmen aan een glanzende baai aan de Egeïsche Zee. Dat is Fethiye.

Natuurschoon bij Kemer

Kemer ligt een steenworp afstand van Alanya. Het ligt in een bosrijke omgeving met eucalyptus- en pijnbomen. Deze populaire badplaats combineert kristalhelder water met witte zandstanden aan de voet van de Taurus. Boek een vakantiehuis met zwembad en beloon uzelf met zon en strand aan de Turkse kust. De vele restaurants in Kemer voorzien u graag van een kruidige mediterrane maaltijd.

De azuurblauwe zee bij Marmaris

De bruisende badplaats Marmaris ligt aan de azuurblauwe zee die Turkije omsluit. Zon, zee en strand zover u kunt zien. Verblijf in een vakantiehuis met zwembad om uw dagelijkse beslommeringen te vergeten. Marmaris biedt topfaciliteiten voor jong en oud.

Turkije vakantieland 07

Marmaris; om verliefd op te worden

De tempelheuvels van Göbleki Tepe

De tempelheuvels van Göbleki Tepe zijn de oudste religieuze gebouwen van de wereld. Ze staan bij de Syrisch-Turkse grens, ten oosten van de zeer oude stad Urfa. Hier begint de Turkse architectuurgeschiedenis. Göbleki Tepe is ongeveer 12000 jaar oud en verkeert in prima staat omdat de gebouwen expres overdekt zijn met zand.

De stad Çatalhöyük

De oudste stad ter wereld, Çatalhöyük, vindt u in Turkije. Deze stad zonder straten (de huizen zijn alleen via het dak toegankelijk) is 9000 jaar oud. Uiteraard vindt u er vele Griekse en Romeinse tempels. Historische theaters, stadions, kerken, triomfpoorten en zuilengalerijen in goede staat brengen u terug naar de oudheid.

Het Turkse landschap

Het klimaat hoog in de Turkse bergen (de Ararat is de hoogste) is vergelijkbaar met dat van de Alpen. Turkije ligt voor 97% in Azië (de Anatolische Hoogvlakte). Alleen Thracië ligt in Europa. De Anatolische Hoogvlakte loopt op naar het oosten. De valleien van 15 rivieren, waaronder de bekende Tigris (Dicle) en Euphraat (Firat), doorbreken deze stijging. Er liggen vele meren, die soms zo groot zijn als een zee, zoals het Vanmeer.

Parallel aan de Zwarte Zee loopt het Zwarte Zee gebergte. In Zuid-Turkije eindigt het Taurusgebergte bij een strook vruchtbare kust. De kenmerkende vlakten zijn omringd door bergen. De rivieren meanderen er op natuurlijke wijze doorheen.

Turkije vakantieland 03

De lagune van Cappadogia

Lekker eten

Eten is een sociale happening in Turkije. De gerechten zijn zeer divers door de invloed van de vele landen waaruit het Ottomaanse Rijk bestond. Yoghurt is bijvoorbeeld van origine nomadenvoedsel en wordt nog altijd veel gegeten. U bereidt de meest fantastische maaltijden met rijst, noten, brood, fruit en kruiden. Vervolgens gaat u stijlvol dineren op het terras van uw vakantiehuis met zwembad in Turkije.

Bijzondere flora

Turkije kent een weelderige flora met bijna 10000 verschillende soorten planten. Dit komt door de baaierd aan geïsoleerde bergen die als rotspunten boven de vlakten uittorenen. Er zijn uitgestrekte moerassen. Gladiolen, orchideeën, tulpen, vlinderbloemen en veelkleurige distels vindt u er in alle soorten en maten. Turkije is ook voor de natuurliefhebber een mooie ontdekkingstocht vanuit een vakantiehuis met zwembad.

Turkije vakantieland 08

Romeinse ruïnes in Turkije

Anatolië is de bakermat van Turkije

Anatolië is onderdeel van Mesopotamië. Het is het oudste bewoonde gebied buiten Afrika. Vanaf 100 voor Christus werden de bewoners verdrongen. Door de Grieken in de kustgebieden en de Perzen in het binnenland. Alexander de Grote versloeg de Perzen rond 300 voor Christus. Hierdoor werd heel Anatolië Grieks. Na Christus werd het opgenomen in het Romeinse en later het Byzantijnse Rijk.

Pas nadat de Mongolen Anatolië veroverden, ontstond het Osmaanse Rijk. In de kuststeden wonen dan veel handelaren. Ook komen er Joden uit Spanje en Portugal. Na val van het Rijk vluchten veel moslims uit Europa naar Anatolië.

Literatuur

Turkije heeft een indrukwekkende literaire geschiedenis . De Turkse literatuur gaat terug tot de tijd van de Assyriërs. Filosofen, poëten en wetenschappers hebben interessante werken overgeleverd. Hierin staan uitwerkingen van wiskundige en filosofische vragen. Deze waren pas in de renaissance weer toegankelijk voor Europeanen.