Vind uw vakantiehuis met zwembad!

Griekenland. Dat is de sirtaki dansen in de bloedrode zonsondergang. Ouzo nippen op een terrasje. Kruidige spijzen verorberen. Azuurblauw water en helderwitte zandstranden. En altijd zon. Boek een spierwitte villa met zwembad.

Griekenland is vakantie op z’n best

Griekenland ligt zuidelijk op het Balkanschiereiland. De 3000 Griekse eilanden beslaan 20% van het land. De meeste liggen aan de oostkant, in de Egeïsche Zee. De toeristische eilanden van Griekenland zijn Kreta, Lesbos en Rhodos. Wondermooie stekjes voor een supervakantie in een villa met privé zwembad.

Vakantiehuis met zwembad in Griekenland

Uw Vakantie in Griekenland is absoluut compleet in een sfeervol vakantiehuis met zwembad in Griekenland. Witte stranden en hemelsblauw water met Ouzo natuurlijk. Boek direct een villa met zwembad.

vakantiehuis zwembad griekenland 01

Zonovergoten villa’s met zwembad in het adembenemende Griekenland

De charmes van Griekenland

De Griekse eilanden zijn populairder, maar Griekenland zelf heeft ook z’n charmes. In Athene bezoekt u de Akropolis en slentert u tussen de terrasjes door. Op het schiereiland Peleponessos duikt u in de historie van Sparta en Olympia. En dan ’s avonds lekker uitpuffen in uw hagelwitte villa met zwembad.

The name is Bond…

Fans van de James Bond film ‘For your eyes only’ hebben het klooster Meteora bij de stad Kalambaka ongetwijfeld hoog op hun wensenlijst staan. De Evros Delta en het Dadia Woud vindt u in Thraki bij de Turkse grens. Hier leven nog wilde dieren. Sensatie genoeg voor een weldadig verblijf in een villa met privé zwembad.

Griekenland heeft de schoonste zee van Europa

In Griekenland vindt u 400 Blauwe Vlag stranden en de schoonste zee van Europa. Griekenland staat qua aantal stranden tweede achter Spanje. In 2004 kende Griekenland een topjaar met de Olympische spelen van Athene en de winst op het EK voetbal.

Vakantie op Kreta

Kreta is het grootste en zuidelijkste eiland van Griekenland. Kreta is gelijk ook het bekendste en drukst bezochte eiland van Griekenland. Perfect voor een vakantiehuis met zwembad in de Griekse zon.

Kreta wisselt afgelegen bergdorpjes en stille strandjes af met toeristische badplaatsen en gezellige havens. Bekende badplaatsen op Kreta zijn Chersonissos, Malia en Agios Nikolaos. Kreta heeft een gevarieerd landschap en ligt 300 kilometer ten noorden van Afrika.

Kreta is groter dan Noord- en Zuid-Holland bij elkaar. De kust van Kreta meet over de 1000 kilometer, dus strand genoeg om uit te kiezen, ook al verblijft u in een villa met zwembad. Een vakantie op Kreta biedt voor elk wat wils: schilderachtige dorpjes, drukke badplaatsen als Chania, boeiende natuur en weergaloze cultuur. Kreta heeft slechts 600.000 bewoners (en in de zomer enkele honderdduizenden gasten).

vakantiehuis zwembad griekenland 03

Toeren langs de woeste Griekse rotskusten

Sportief en charmant Kreta

De meeste toeristen gaan naar badplaatsen als Rethymnon of Agios Nikolaos. Rust vindt u ook in de zomer aan de zuidkust van Kreta en in de charmante bergdorpjes. Voor watersport, zon, wandelen, surfen, snorkelen en zeilen bent u op Kreta aan het goede adres. Boek een vakantiehuis met zwembad in Griekenland en ontdek Kreta.

Rhodos en de zonnige Dodecanesos

De Dodecanesos eilanden in Zuidoost-Griekenland baden het meest in de zon van heel Griekenland. Aangezien ze onder de rook van Turkije liggen, zijn uitstapjes naar Turkije zo geregeld. U kunt 14 eilanden van de Dodecanesos bezoeken, waarvan Rhodos en Kos de populairste vakantieplekken zijn.

Eilandhoppen

Eilandhoppen op de Dodecanesos gaat prima met de goede veerverbindingen. Karpathos, Rhodos en Kos hebben een vliegveld. De Dodecanesos vertonen een afwisselend landschap met oogverblindende stranden, bergketens, spelonken en de vulkaan op Nysyros. Het Johannesklooster op Patmos zet u natuurlijk op uw bezoeklijstje. Supereilanden voor een villa met zwembad.

Vakantie op Rhodos

Rhodos is het grootste eiland van de Dodecanesos. Het geeft u bergen, akkers vol olijfbomen en uiteraard zon en strand. In het noorden van het langwerpige Rhodos ligt de hoofdstad Rhodos-stad. Rhodos-stad is een middeleeuwse ridderstad met een boeiende vesting, twee gezellige havens en een goudgeel strand.

Coole locatie voor z0’n spierwitte villa met zwembad in Griekenland. Zandstranden op Rhodos vindt u aan de oostkust bij Kalithea en Faliraki. Aan de westkust bij Ixia, Trianda en Ialyssos liggen kiezelstranden.

vakantiehuis zwembad griekenland 02

Goudgele stranden, azuurblauw water en weldadige zon; dat is vakantie in Griekenland

Geplaveide steegjes en trendy winkels

Rhodos-stad kent twee gezichten. In het oude deel binnen de stadsmuren slingert u door geplaveide steegjes van terrasje naar restaurantje. In het nieuwe deel gaat u uitgebreid shoppen in trendy designwinkels. Rondom Rhodos-stad is het vaak druk, dus als u een vakantiehuis in de rust zoekt, gaat u vooral wat zuidelijker.

Vakantie op Kos

Kos ligt centraal in de Dodecanesos en is het eiland van Hippocrates, de eerste geneesheer en bovendien filosoof en schrijver. Kos is bijzonder toeristisch omdat het alles biedt wat uw vakantie compleet maakt: zilverwitte stranden, antieke dorpjes en een subliem uitgaansleven.

Bootexcursies naar andere eilandjes van de Dodecanesos zijn prima betaalbaar, evenals een dagje Bodrum in Turkije. Bodrum ligt immers maar 4 kilometer verderop. Het klimaat op Kos is perfect met milde winters en zwoele zomers.

Exotische stranden op Kos

Kos is vooral vlak en biedt langgerekte kiezel- en zandstranden. De kiezelstranden vindt u bij Psalidi, ten oosten van Kos-stad. De zandstranden liggen ten westen. Meer naar het zuiden vindt u stranden met exotische namen als Paradise Beach en Camel Beach.

Voor zeeschildpadden zit u hier goed. De beroemde Caretta-Caretta legt in de zomer haar eieren op de noordkust van Kos. Op de rotsachtige zuidkust maakt u kennis met zeerobben.

De stille getuigen van Griekenland

In de oudheid was Kos een belangrijk kuuroord. Stille getuigen van oude beschavingen (Grieks, Romeins, Osmaans) creëren een bijzonder sfeertje op vakantie-eiland Kos. Kos is een veelzijdig eiland voor watersport in alle vormen en maten. Door het milde klimaat is Kos tegenwoordig ook populair als fietseiland.

vakantiehuis zwembad griekenland 04

Fabuleus uitzicht over de Ionische zee

De wonderen van Griekenland

Zo’n oude beschaving als de Griekse, barst van het historisch erfgoed:

 • Tempel van Apollo Epicurius in Bassae
 • De Akropolis van Athene
 • Meteora
 • Delphi
 • Middeleeuwse stad Rhodos
 • Delos
 • Mystras
 • Aigai (moderne Vergina)
 • Heiligdom van Asklepios in Epidaurus
 • Historisch centrum (Chorá) met klooster van de Heilige Johannes ‘de Theoloog’
 • Grot van de Apocalyps op het eiland Pátmos
 • Pythagoreion en Heraion van Samos
 • Berg Athos
 • Mycene en Tiryns
 • Vroegchristelijke en byzantijnse monumenten in Thessaloniki
 • Kloosters van Daphni, Osios Loukas en Nea Moni (Chios)
 • Oude stad Korfoe
 • Olympia

De groene eilanden

Van de Ionische eilanden aan de westkant van Griekenland is Corfu (Korfoe) is het bekendst en Kefalonia het grootst. Het landschap van de zeven Ionische Eilanden is groen en kenmerkt zich door cipressen, velden met olijfbomen en naaldbomen. Corfu is het populairste eiland vanwege het weldadige klimaat en de wondermooie natuur.

Met een temperatuurtje van rond de 30 graden en 12 tot 14 uur per dag zon, komt u gegarandeerd bruinverbrand terug. Boek een villa met zwembad in Griekenland voor een weldadige vakantie op Corfu.

Beestachtig lekker Corfu

Corfu (Korfoe) heeft net als elk ander eiland in Griekenland charmante stranden en een boeiend landschap. Maar Corfu biedt meer, zoals Pontikonissi of muizeneiland. Deze rots ligt tegenover het Vlaherna-klooster en volgens overlevering is dit het Faiakenschip van Odysseus dat door Poseidon in een rots omgetoverd werd. Op dit muizeneilandje staat een byzantijns kerkje uit de 12e eeuw.

De 100 meter hoge krijtrotsen Asprovakos vertoeven in het zuiden van Corfu. Een uurtje omhoog sjouwen door een cipressenbos en u bent bij het kloostertje Panagia Arkoudillas. Uw inspanning wordt beloond met een daverend uitzicht.

De Pantokratorberg op Corfu bereikt u via een route door pittoreske dorpjes tegen de berghelling. Op de top staat een klooster uit 1347. Vanaf het lager gelegen terras kijkt u uit over Corfu en ziet u zelfs Albanië liggen.

Angelokastro Corfu is het 13e eeuwse ‘kasteel van de engelen’. Het werd gebouwd op een steile rots boven zee en u ziet er restanten muur en kapel . Van boven in Angelokastro keken de bewoners tot aan het fort in Kerkyra en waarschuwden voor gevaar met lichtsignalen.

Het Korission-meer op Corfu heeft een smalle verbinding met zee. In de duinen aan de kust tussen zee en meer ligt het Halikounas zandstrand. Vogelspotters komen hier goed aan hun trekken want rond het Korission-meer is een natuurgebied met zang- en watervogels.

De geschiedenis van Griekenland

Griekenland is een van de oudste beschavingen ter wereld. Het heeft grootheden als Aristoteles, Hippocrates en Alexander de Grote voortgebracht. De klassieke Griekse cultuur had haar basis in Athene en bereikte haar hoogtepunt in de 5e eeuw voor Christus.

Na de teloorgang van de oude Grieken werd Griekenland overheerst door de Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen. WOII was een ramp voor de Grieken met meer dan 500.000 slachtoffers.

vakantiehuis zwembad griekenland 05

Oudheidkundige pareltjes genoeg op vakantie in Griekenland

Een veelzijdige keuken

Bijna elk Grieks eiland heeft originele recepten. Grieken koken vooral in olijfolie en strooien kwistig met specerijen. Deze kruiden en de olie zorgen voor de specifieke Griekse smaak. Voor het eten even een ouzo, bij het eten een Griekse wijn en na het eten uiteraard een drupje metaxa. Probeer zelf een Grieks gerecht op tafel te toveren in uw hagelwitte zwembadvilla.

De unieke Egeïsche eilanden

In de Egeïsche Zee liggen 7 unieke eilanden, waarvan Lesbos en Samos het bekendst zijn. Samos en Thassos noemen we de groene eilanden, waarbij Thassos het mooiste strand biedt. Lesbos is een divers eiland met haar olijfgaarden en het versteende bos.

De bekoring van Lesbos

Lesbos is karaktervol. De zon schijnt er uitbundig en de herbergen stromen over van gezelligheid. Zoek vanuit uw vakantiehuis met zwembad naar onbedorven strandjes en geheime baaien. Ervaar het dorpsleven in Griekenland aan de kraakheldere zee. Lesbos staat voor vele kleuren groen door een rijk geschakeerde natuur. De uitwaaierende stranden lopen gestaag af in zee. Een ideale vakantieplek voor gezinnen en romantische stelletjes.

De Sporaden en Evia

De Sporaden liggen aan de oostkust van Griekenland. Het op één na grootste Griekse eiland Evia hoort bij deze groep eilanden. De Sporaden liggen onder de kust van het vasteland van Griekenland. Evia is via een brug vanaf Griekenland bereikbaar. Op Skiathos vindt u in de zomermaanden vooral Griekse en Amerikaanse toeristen. Het marinepark op Alonissos showt een schitterende onderwaterwereld met zeldzame robben.

Tussen Athene en de Peloponessos

De Argo Saronische eilanden liggen tussen Athene en de Peloponessos. Deze eilanden van Griekenland worden sporadisch door toeristen bezocht. Het grootste eiland is Salamina. U kunt het beste op Aegina beginnen met uw ontdekkingstocht.

Salamina is dicht bij Athene. Aegina is 25 km van Pireaus en het het populairste reisdoel op de Saronische eilanden. In de zomer is het er droog en warm. Minimumtemperaturen onder de 20 graden zijn een uitzondering. Een superlocatie voor een villa in Griekenland.

De contrasten op de Cycladen

De Cycladen is een groep van 50 in een cirkel geformeerde eilanden in Griekenland. Witte huisjes en blauwe kerkjes contrasteren scherp met de hemelsblauwe zee. En dat gelardeerd met donkere rotspartijen. Er heerst een aangenaam droog en warm klimaat. Mykonos en Santorini zijn toeristische trekpleisters. Een garantie voor een topvakantie in een vakantiewoning met zwembad.

vakantiehuis zwembad griekenland 06

Om nooit genoeg van te krijgen; staren over Patmos