Vind uw vakantiehuis met zwembad!

Wonderschoon Nederland. Het land van 15 miljoen mensen, Oranje en Koninginnedag. Nederland heeft absoluut prachtige plekjes om te ontdekken. Boek daarom vandaag nog uw vakantiehuis met zwembad in Nederland.

Historie om de hoek in Nederland

Speciale plekken die u gezien moet hebben op vakantie in Nederland zijn natuurlijk de Veluwe, de grachten van Amsterdam, de molens van Kinderdijk, de polders, het IJsselmeer en vestingstadjes als Bourtange en Geertruidenberg. Wie goed kijkt, vindt in elke provincie wel iets van cultuurhistorisch erfgoed in Nederland. Ontdek uw eigen land vanuit een vakantiehuis met privé zwembad.

Vakantiehuis met zwembad in Nederland

Vakantie in Nederland in een vakantiehuis met zwembad in Nederland is luxe thuisblijven. Lekker uitwaaien op het strand en struinen door de bossen.

Vakantieland Nederland 01

Een strandvakantie in Nederland is zeer goed mogelijk tegenwoordig

Het Nederlandse landschap

Nederland biedt toch een verscheidenheid aan landschappen. Van polders in Noord-Holland, kleigronden in Groningen, Friese meren, zandstranden van de Hollandse kust, bossen en de Biesbosch in Brabant, tot aan veelkleurige Drentse heidevelden, heuvels in Limburg en uitgestrekte vlakten in Zeeland. Ook de coulisselandschappen van Twente en de Achterhoek zijn prachtig

De Waddenzee

De Wadden zijn natuurlijk geen landschap, maar levert onvergelijkelijke spectaculaire natuur. De Waddenzee begint bij Den Helder en eindigt pas in Esbjerg in Denemarken. Deze wereld met twee gezichten bevat bijna 50 eilanden in Nederland, Duitsland en Denemarken. Onze 5 Waddeneilanden zijn stuk voor stuk juweeltjes in zee. Ze hebben elk hun eigen sfeer en karakter.

Vakantieland Nederland 04

Strandwandelingen op een waddeneiland zijn heerlijk ontspannend

De Waddenzee heeft een speciale habitat met vele vissoorten, zeevogels en natuurlijk zeehondjes die bij eb heerlijk liggen te zonnen op de zandbanken. Bezoek de Wadden vanuit een huis met privé zwembad, op Texel, in Groningen of Friesland.

De Waddeneilanden

De Waddeneilanden spreken tot de verbeelding door de rust en ruimte die ze bieden. Een wandeling langs de uitgestrekte Noordzeestranden geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Elk Waddeneiland is rijk aan flora en fauna, open luchten en weidse vergezichten over zee. Bovendien heeft elk eiland een vibrerende cultuur met vele cafés en terrasjes.

Schokland, eiland in de polder

Schokland was eeuwenlang een dichtbevolkt eiland in de Zuiderzee. Met het ontstaan van de Noordoostpolder, migreerde Schokland tot een eiland in de polder. Onderweg naar Schokland ziet u het voormalige eiland trots uit het land oprijzen als een baken van onverzettelijkheid tegen de woeste Zuiderzee. Bezoek de voormalige haven, de restanten van de vuurtoren en het Schokland museum.

Vakantieland Nederland 03

Relaxt in de polder

Nationaal landschap Stelling van Amsterdam

De ‘Stelling van Amsterdam’ is een nationaal landschap in Nederland door haar unieke combinatie van historisch erfgoed, natuur en rust. De zogenaamde ‘Stille Corridor’ ligt maar 20 kilometer buiten Amsterdam. Hij buigt vanaf Volendam in een boog om de hoofdstad tot aan Muiden.

Deze oase van kalmte in Nederland laat u kennismaken met graslanden, meertjes, rivieren en zand- en kleigronden. Na een forse dosis natuur is het natuurlijk heerlijk ontspannen in uw vakantiewoning met privé zwembad.

Scheveningen en de Noordzeekust

De Noordzeekust doet de harten sneller kloppen. Strand, zeeweringen en duinen vormen een veilige barrière tegen de zee. De Noordzeekust kent veel grote en kleine hangouts. Een luxe exponent is het mondaine Scheveningen en haar pier.

Scheveningen is absoluut de populairste badplaats van Nederland bij zonaanbidders en watersporters. Ook het dag- en avondentertainment is prima verzorgd. Daarvoor gaat u naar de strandtenten, het theater, winkelboulevard en beachclubs en natuurlijk het spectaculaire Kurhaus.

Vakantieland Nederland 02

Lekker plezier maken en uitwaaien op het Scheveningse strand

Amsterdam is uniek in de wereld

Bezoek Amsterdam en trakteer uzelf op een pleziervaart door de Amsterdamse grachten. Dit unieke 17e eeuwse historische erfgoed is een symbool van Amsterdam en van culturele en historische betekenis voor Nederland. Voor elk wat wils, ongeëvenaard en prima te bezoeken vanuit een woning met zwembad in Nederland.

De grachten van Amsterdam zijn wereldwijd ongekend. Elke gracht heeft zijn eigen finesses. Ontdek de volgende details:

  • De Gouden Bocht; de mooiste grachtenpanden van Amsterdam ziet u tussen de Leidsestraat en de Vijzelstraat.
  • Vijftien bruggen in een oogopslag: vanaf de brug op de hoek van de Reguliersgracht en de Herengracht heeft u een magnifiek uitzicht over vijftien bruggen.
  • De Magere Brug is de meest schilderachtige brug van Amsterdam. En ’s nachts verlicht. Een perfecte plek voor een romantische avondwandeling.
Vakantieland Nederland 05

Het fantastische Rijksmuseum is een geweldige ervaring

Museums in Nederland

Nederland heeft onnoemelijk veel musea. We noemen de belangrijkste, zoals het Anne Frank Huis in Amsterdam. Anne Frank was een doodgewoon meisje die door haar dagboek wereldberoemd werd. In het Anne Frank Huis bezichtigt u haar originele dagboek. Hou er rekening mee dat het u raakt.

Het Van Gogh museum

Het Van Gogh museum staat in Amsterdam. Dit museum in Nederland exposeert de grootste verzameling werken van Van Gogh. Vincent van Gogh was een 19e eeuwse post-impressionistische schilder. Zoals zo vaak kwam het succes pas na zijn dood. Laat u overdonderen door het leven en werk van Van Gogh en hoe hij de kunstwereld beïnvloed heeft.

Het Rijksmuseum

oor een goed overzicht van de geschiedenis van Nederland en haar kunst bezoekt u het Rijksmuseum. U vindt het Nationale Museum van Nederland op het Museumplein in Amsterdam. Het biedt een mooie afwisseling met een dag zwemmen in het zwembad bij uw vakantiehuis.

Na een bezoek aan het Rijksmuseum heeft u de hoogtepunten van de Nederlandse geschiedenis en kunst (zoals de Nachtwacht van Rembrandt) vanaf het jaar 1100 tot u genomen.

De Hermitage

Hermitage Amsterdam vindt u in de Amstelhof aan de Amstel. Hermitage Amsterdam heeft een directe connectie met St. Petersburg. De 3 miljoen artefacten in St. Petersburg garanderen ook in Amsterdam schitterende tentoonstellingen met fameuze kunstwerken. Hermitage Amsterdam geeft u de kans Russische kunst, geschiedenis en cultuur in u op te zuigen.

Het bekendste konijn van Nederland

Het bekendste konijn van Nederland kan er maar één zijn: Nijntje natuurlijk. In Utrecht vindt u het Dick Bruna Huis. Het is volledig toegewijd aan Bruna en Nijntje. Geniaal in haar eenvoud, dat is Nijntje. Iedereen houdt van Nijntje en daarom zijn de boekjes van Nijntje in meer dan 40 talen vertaald. Boek een vakantiehuis met zwembad en ga lekker voorlezen over Nijntje met uw voeten in het water.

Wie Nederland zegt, zegt windmolens

En wie windmolens zegt, denkt aan Kinderdijk. Uw fotoboek van uw vakantie in Nederland is incompleet zonder windmolen. De windmolens bij Kinderdijk zijn daarvoor de perfecte locatie. De 19 windmolens zijn rond 1740 gebouwd om overstromingen te voorkomen. Ze staan tegenover elkaar en bieden een fotogeniek plaatje van Nederlands erfgoed. Zeker in de winter als er tussen de molens geschaatst wordt.

De Stelling van Amsterdam

De Stelling van Amsterdam bestaat uit een integrale verzameling forten, dijken, ammunitiedepots en barrakken. Vroeger diende de stelling met de Hollandse Waterlinie ter verdediging van Nederland. Een bijzonder stukje cultureel en historisch erfgoed in Nederland. Prima om te bezoeken vanuit een vakantiehuisje met zwembad bij Amsterdam.

Het Rietveld-Schröder Huis

Gerrit Rietveld was het uithangbord van de Nederlandse architecten. Hij was lid van ‘De Stijl’, een groep kunstenaars, zoals Piet Mondriaan, op zoek naar de ideale harmonie en orde. Rietveld-Schröder is een huis uit 1924, ontworpen door Gerrit Rietveld.

Het huis past binnen de idealen van ‘De Stijl’ door het ontwerp in strakke lijnen en de primaire kleuren. Bezoek het Rietveld-Schöder Huis vanuit een vakantiehuis met zwembad bij Utrecht.

Nederland in het klein

Dat kan maar één ding betekenen: Madurodam. In Madurodam ziet u in vogelvlucht wat Nederland kenmerkt; grachtenpandjes, tulpen, de kaasmarkt, de haven van Rotterdam, windmolens, de Deltawerken, polders, vestingstadjes, Heineken, Philips en Ajax.

Madurodam is net Legoland, maar dan beter. De miniaturen komen echt tot leven in het interactieve Madurodam. U bedient de Oosterschelde stormvloedkering, laad containers op schepen en leidt het vliegverkeer op Schiphol.

Vakantieland Nederland 06

Nederland op z’n kleinst in Madurodam

Panorama Mesdag

Het Panorama Mesdag in Den Haag is een schilderij van 14 meter hoog en een omtrek van dik 120 meter. Het is het grootste panoramaschilderij van Europa en brengt u terug naar het strand van Scheveningen in 1880. U ziet er vissersschepen, een militaire oefening en zonaanbidders.

Panorama Mesdag is geschilderd door Hendrik Willem Mesdag. Het is het belangrijkste overlevende panoramaschilderij van Europa. Een ander panoramaschilderij vindt u in Opusztaszér in Hongarije. U beleeft Panorama Mesdag als een adembenemende zinsbegoocheling in tijd en ruimte.