Vind uw vakantiehuis met zwembad!

Hongarije ligt midden in Europa. Het is de culturele brug tussen het islamitische Azië en het christelijke Europa. Boek uw vakantieverblijf met zwembad in Hongarije.

Een vakantiehuis met zwembad in Hongarije

Hongarije is oude adel, herdersleven, bohemiene steden en puur spectaculair genieten. Stierenbloedwijn, ketel goulash, schaken in het thermaalwater. En natuurlijk het fameuze Balatonmeer. Laat u verwennen door het leven. Boek een vakantieverblijf met zwembad in Hongarije.

De gastvrijheid

Hongaren zijn kleurrijk en divers door de bonte mengeling van bevolkingsgroepen. De Hongaren haalden tal van monniken, leermeesters, kunstenaars en kolonisten naar hun land. Zij verrijkten de cultuur en de tradities. Hongaren staan bekend als inventief, begaafd, goedgeluimd, romantisch en vooral zeer hartelijk.

hongarije vakantieland 04

Het Hongaarse parlement is een van de grootste en mooiste ter wereld

De duizend jaar oude cultuur

Hongarije is een culturele mix. Westerse tradities gaan hand in hand met oosterse geschiedenis. Hongarije heeft een bewogen geschiedenis van overheersing. De getuigen zijn Roomse monumenten, Turkse moskeeën, middeleeuwse basilieken, ruïnes op strategische rotspunten en sierlijke kastelen. Vakantiegangers halen hun hart op in een vakantieverblijf met zwembad.

Hongarije heeft 10 miljoen inwoners en 7 buurlanden: Slowakije, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Servië, Roemenië en Oekraïne. De taal is Hongaars.

Het landschap

Het landschap is gevarieerd. Een lange heuvelrug doorkruist het land met aan beide kanten laagvlakten zoals de poesta. Hongarije heeft 20% bosgronden. De vruchtbare landbouwgronden liggen tussen de rivieren. Er zijn 3 belangrijke meren: het Balatonmeer, het Tiszameer en het Fertömeer. Stuk voor stuk toplocaties voor een vakantieverblijf met zwembad in Hongarije.

hongarije vakantieland 05

De Zemplén, het Zwitserland van Hongarije, ligt in het uiterste noordoosten

Koninklijke steden bezoeken

Esztergom, Székesfehérvár, Buda en Visegrád waren Stad des Konings in middeleeuws Hongarije. Ook koninginnestad Veszprém en Vác, Györ en Eger zijn door hun intacte barokke stadscentra bijzondere plekjes. De mediterraan aandoende steden Szentendre en Pécs zijn cultuurhistorisch interessant. Dat geldt ook voor Szeged en Debrecen.

Een schat aan natuurlijke rijkdom

Dit kleine, unieke landje biedt een gevarieerde mix aan natuurlijke rijkdommen. Het landschappelijke cultuurgoed varieert van woeste rivierdelta’s, glooiende heuvel en schier oneindige meren. Tel daar ruige rotsmassieven en eindeloze vlaktes bij op.

Daarbij nog een karstgebied als specialiteit in het noordoosten en het land mag zich met recht tot de wonderschone landen rekenen. Onderneem een ontdekkingstocht vanuit een vakantieverblijf met zwembad.

Bruisende cultuur en geneeskrachtig water

Overal vindt u warmwater bronnen. De bijna 1300 thermale bronnen werken heilzaam en verfrissend. Jong en oud profiteren van deze royale gift van de natuur. Bartók en Kodály vertolken de rol van Hongarije als muzikale supernatie. Bij een overvloedige maaltijd hoort een zigeunerorkest met een dramatische Hongaarse csárda.

hongarije vakantieland 01

Balaton Sound en Sziget zijn toonaangevende festivals in Europa

Bij Balaton is in mei het Balatonfestival en in juli Balatonsound. Boedapest heeft in augustus het Opera- en balletfestival. Verder kunt naar de Openluchtspelen in Szeged. Of naar de Kunstdagen van de Zemplén in Sárospatak.  In verschillende steden wordt een het Joods Zomerfestival gevierd.

Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste warmwatermeer van Midden-Europa. De noordoever kent een opvallende gordel vulkanische bergen. De Badacsony-berg biedt een magnifiek uitzicht op Balaton. Bij de Szent György-berg liggen de basaltorgels. Tussendoor is het genieten van de beste wijnen op het terras van uw vakantieverblijf met zwembad in Hongarije.

hongarije vakantieland 02

Het Balatonmeer is het warmste meer van Europa

Gekruide gerechten en exquise wijnen

Goelash is het lekkerst als hij in een ketel boven een houtvuur is gemaakt. De dieprode kleur en fijne smaak van paprikapoeder vormen de basis van de rijkdom aan smaken. Een evenement is niet compleet zonder goed eten en lekkere wijn. De rol van eten en wijn vormt de basis van het leven.