Vind uw vakantiehuis met zwembad!

Oh, la, la, La Bella Italia… Italië spreekt tot de verbeelding van bijna iedereen. Italië is warmbloedig en het Dolce Far Niente leven. Boek direct uw vakantiehuis met privé zwembad en start met genieten.

Vakantie in Italië is vakantie in optima forma

Italië is synoniem voor Het Zalig Nietsdoen. Het zonovergoten leven brengt u Parmaham, exquise kazen en fantastische wijnen. Wat is nu lekkerder dan vakantie vieren in een vakantiehuis met privé zwembad in het land waar sfeer en stijl zijn uitgevonden.

Vakantiehuis met zwembad in Italië

Vakantie in Italië in een vakantiehuis met zwembad is glorieus vakantie vieren. Pittoresk Toscane, het bruisende strandleven bij de Italiaanse meren. Boek direct een vakantiehuis met zwembad voor een onvergetelijke vakantie.

vakantiehuis prive zwembad italie 03

Eindeloze blauwe vlakten om van te genieten vanuit het zwembad

Italië is zon en wintersport

La Bella Italia biedt vakantie in Italië in optima forma. Geen wonder dat het een populair vakantieland is. Maak een stedentrip naar Rome of een rondreis door Toscane. Italië staat gelijk aan zon én wintersport. Wat u ook zoekt, de perfecte vakantie in Italië begint met een vakantiehuis met zwembad.

Het Apenijns Schiereiland

Italië grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land ligt aan zee: de Tyrreense zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. Italië heeft enkele eilanden: Sicilië, Sardinië en Elba zijn de grootste.

De hoofdstad is Rome, maar Italië heeft ook twee onafhankelijke enclaves binnen haar grenzen: Vaticaanstad en San Marino. Italië was 2000 jaar geleden het centrum van het Romeinse Rijk. Later stond in Toscane de wieg van de renaissance in Italië. De renaissance heeft kunstenaars als Michelangelo en DaVinci voortgebracht.

vakantiehuis prive zwembad italie 01

Venetië zien en dan sterven. Of ging dat nou over Rome?

De meren, Toscane, Venetië of toch Rome?

De keuze voor een vakantie in Italië is makkelijk. Er zijn vele uitzonderlijk mooie en gezellige plekjes. Toscane, Venetië en Rome spreken natuurlijk tot de verbeelding. Maar ook het zuiden is fantastisch. U bakt zó bruin dat iedereen denkt dat u op de Cariben vakantie heeft gevierd. En wist dat u behalve in de Alpen ook in Aosta uitstekend kunt skiën?

De Italiaanse meren

De meren van Noord-Italië liggen tussen het hooggebergte en de Po-vlakte, zoals het Comomeer in Lombardije. Lombardije kenschetst zich door een overweldigende en fantasierijke natuur. Ook het grotendeels Zwitserse Lago di Lugano met zijn klassieke uitstraling vindt u hier.

De meest aansprekende meren zijn het Gardameer en het Lago di Maggiore. In Trentino liggen fameuze skigebieden. De Alpenmeren zijn jaarrond een lust voor het oog.

Rome, de hoofdstad van de wereld

Rome is de stad waar de kunst op elke straathoek klaar ligt. Rome is de hoofdstad van de katholieke wereld. Rome duiden in een sfeerbeeld en toeristische highlights is onmogelijk. Rome, de bakermat van de Etruskische beschaving, moet je gezien hebben. De Sint Pieter in Rome is de belangrijkste kerk van het christendom. Miljoenen gelovigen bezoeken jaarlijks het graf van de apostel Petrus.

vakantiehuis prive zwembad italie 04

Rome, de Eeuwige Stad, maakt blij en gelukkig

Rome is overweldigend

Het Vaticaan is overweldigend. Vanaf de Ponte Sant’Angelo kijkt u naar de imposante Engelenburcht. De Basiliek van San Pietro is de grootste kerk ter wereld. En over de Sixtijnse kapel hoeven we niemand meer iets uit te leggen. De hoofdstad van Italië is ook de stad van de geheime plekjes. In de Roma vindt u de verborgen trekpleisters van Rome. Perfect voor elke beginnende en gevorderde Rome-reiziger.

De Italiaanse bergen

Bijna 75% van Italië is bergachtig en 20% is bos. Het laagland ligt aan de Adriatische en Tyrreense kust. In Noord-Italië liggen de Alpen (met de Mont Blanc als hoogste punt) en de Dolomieten. Vanaf Genua torenen de Apennijnen boven het land uit tot voorbij Napels. De belangrijkste Alpenrivier van Italië is de Po. Deze levensader voedt de graanschuur van Italië, de Po-vlakte.

Meren-vakantie

In Noord-Italië liggen de grootste en meest tot de verbeelding sprekende meren. Het Lago Maggiore, Comomeer, Lago d’Iseo en het Gardameer zijn geliefde vakantieplekken. En wat is er nou relaxter dan uw eigen vakantiehuis met zwembad aan het Lago Maggiore?

Verona, de stad van de liefde

Verona is de stad van de liefde. Ze dankt haar faam aan William Shakespeare en zijn romantische tragedie Romeo en Julia. U bezoekt in Verona ongetwijfeld de Stallo del Capello. Dit 1000 jaar oude huis was volgens de overlevering de zetel van de familie Capulet met hun dochter Julia. Het huis en de pittoreske binnenplaats zijn in oude luister hersteld. Het is niet voor niets een van de meest bezochte plaatsen van het land.

vakantiehuis prive zwembad italie 02

De ultieme liefdesverklaring levert u af in de stad van Romeo & Julia

Zeg Italië, denk Toscane

En wie aan Toscane denkt, ziet prachtige landschappen en uitgestrekte wijngaarden aan het geestesoog voorbij trekken. In de klassieke en authentieke dorpjes bestaan schilderkunst, geschiedenis en natuur in perfecte overeenkomst naast elkaar. Toscane is Italië op z’n mooist.

Toscane biedt weergaloze vergezichten en schilderachtige dorpjes met eeuwenoude architectuur. De Italiaanse cultuur proeft u in dit deel van Italië met al uw zintuigen.

Toscane is de thuisbasis van de chianti. Overal in Toscane geniet u van glooiende hellingen met vele rijpe trossen druiven. Veelbelovend landschap en een boeiende kuststreek wisselen af met sfeervolle steden, een gigantische culturele erfenis en dierbare kunstschatten.

Italië is kunst en architectuur

Florence is de hoofdstad van Toscane en het beste te bezoeken in het voor- en najaar als de temperaturen lager zijn. Florence was vele eeuwen lang het culturele en intellectuele hart van Europa en is dat stiekem nog wel. Pisa kennen we natuurlijk allemaal van de scheve toren, maar Pisa is ook bijzondere bouwwerken op het Piazza dei Miracoli. Wist u trouwens dat Pisa in de middeleeuwen een voorname havenstad was?

Venetië is de stad der dromen

Venetië is betoverend, monumentaal, kruip door sluip door en vooral heel erg mooi. Venetië is gebouwd op 118 kleine eilandjes in een lagune. Er is zoveel te zien en te doen dat een bezoek van één dag aan Venetië, de stad der dromen zeker te kort is.

Zorg in elk geval dat u het Piazza San Marco, de Canal Grande en de Ponte di Rialto niet mist. Ook de Brug der Zuchten, in Hongarije nagebouwd in de stad Szeged, mag u niet missen. Het is samen met de gevleugelde leeuw en de campanile een van de symbolen van Venetië.

Het Italiaanse klimaat

Italië heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. In de Alpen en de Apennijnen heerst een pool c.q. hooggebergteklimaat en ligt er vaak sneeuw. Op Sicilië is het meestal heet en droog.

De winden hebben een naam, zoals de tramontane, wat ‘over de bergen’ betekent. De tramontane is een straffe, koude winterwind uit het noorden. De tramontane is een droge wind, want de meeste regen valt al in het noorden. De uit Griekenland overwaaiende Greco wind lijkt op de tramontane. De Greco zorgt alleen vaak voor meer regen.

vakantiehuis prive zwembad italie 05

Italië is een gouden vakantiebestemming voor de hele familie