Vind uw vakantiehuis met zwembad!

België is bekend van de Rode Duivels en uiteraard van de vele Belgische bieren. Die kun je al dan niet nuttigen met een echte Vlaamse Friet. Vanwege haar centrale ligging te midden van economische grootmachten, werd Brussel standplaats van internationale organisaties als de EU en de NAVO. Kom op, boek direct een vakantiehuis met zwembad in België.

Vakantie in België

Het klinkt minder sexy en exotisch dan een vakantie in de Tropen, maar België heeft de vakantieganger veel te bieden. Liefhebbers van historische architectuur melden zich in Brussel (de Grote Markt staat op de Werelderfgoedlijst), of in Brugge. Alles bij elkaar kent België tien items op deze lijst. Prima om te bezoeken vanuit een vakantiehuis met zwembad in centraal België.

België, en dan met name Wallonië, is dunbevolkt. Dat zorgt ervoor dat de natuur de ruimte krijgt. In de Ardennen bijvoorbeeld, waar u een sportieve vakantie kunt beleven met wandelen en abseilen. Dieper de natuur in kan in de Hoge Venen. Bijzondere vogels vindt u Het Zwin, tegen de Nederlandse grens aan.

belgië vakantieland 01

De markt van Brugge

De Belgische steden

Brussel met haar vier eeuwen oude markt is al genoemd, evenals de binnenstad van Brugge. Antwerpen is de mondaine diamantstad. Daarnaast is het een Mekka voor shoppen en lekker eten. Een kroegentocht met gids langs verrassende cafeetjes is een aanrader. De bekendste markt van Antwerpen is de vogeltjes markt.

Ook Gent is een bijzondere stad. De plek is al bewoond sinds de Gallische (of Keltische) tijd. Haar Keltische naam Ganda betekent samenvloeiing (van de rivieren Leie en Schelde). Gent is eeuwenlang de belangrijkste stad van de Republiek der Nederlanden geweest voor vlas, laken en katoen.

Ieper

Ieper was in de middeleeuwen een belangrijk centrum in de lakenhandel. In de Eerste Wereldoorlog werd Ieper bijna volledig van de kaart geveegd. Bijna de gehele bevolking moest vluchten. Gelukkig is Ieper in vooroorlogse stijl herbouwd. Een mooie dagtocht vanuit uw vakantiehuis met privé zwembad in België.

In het moderne ‘In Flanders Fields’ museum ligt de nadruk op hoe de gewone man en de gewone soldaat de oorlog beleefden. Nog altijd worden rondom Ieper vele duizenden kilo’s niet ontplofte granaten uit de grond gehaald door Belgische militairen. Een aanrader is Bellewaerde, een familiepretpark, ooit ontstaan vanuit een bescheiden dierenpark.

Nationale parken

De Ardennen zijn een prima locatie voor ontspanning en avontuur. Er is genoeg te doen: wandelen, mountainbiken, kayakken, paardrijden, speleologie, rotsklimmen, abseilen en, in de winter, langlaufen. Het mooiste stukje België is het zuidoostelijk deel van de Ardennen. Het biedt u een zeer afwisselend landschap met valleien, uitgestrekte bossen, de Maas en ruige rotsen. Vanuit uw vakantiehuis met zwembad in België maakt u ook mooie uitstapjes naar de Franse Ardennen.

Het Maasdal is een grote kloof die de Ardennen splijt. Ze loopt van Fumay in Frankrijk tot aan Namen. Dit rotsachtige landschap is fantastisch terrein voor mooie dagtochten. Donkergroene heuvels en karakteristieke dorpjes zijn uw deel. Om de moerassen, afgewisseld met heidevelden, abdijen en kastelen niet te vergeten.

belgië vakantieland 06

Heerlijk op vakantie in een vakantiehuis met zwembad in België. In de Ardennen bijvoorbeeld

Op de grens van België en grote buur Duitsland ligt het Nationaalpark Eifel. Samen met Spa en Stavelot vormt Malmedy de gouden driehoek van industriestad Luik. Malmedy is een vakantiestadje midden tussen de met bossen bedekte heuvels. Het ligt aan het riviertje de Warche. De ideale omgeving voor mooie tochten over de 500 km wandelpad. In het gezellige centrum neemt u met genoegen plaats op een terrasje.

Het gebied rond Malmedy en Robertville is een begrip vanwege het fantastische landschap. Excursies zijn er genoeg te maken: naar Robertville en het kasteel van Reinhardstein. Of naar de waterval van Coo met haar bijna anderhalve kilometer lange stoeltjeslift.

Strandvakantie aan de Belgische kust

Een vakantiehuis met zwembad in België is natuurlijk helemaal geweldig. Dat kan nog veel beter als je het combineert met een bezoekje aan het strand. De Belgische kust is 66 km lang en loopt van Knokke-Heist bij de Zeeuwse grens via Oostende en Duinkerke door tot aan Calais in Noord-Frankrijk.

Strips

België is een walhalla voor stripfans. De meest bekende striphelden zijn zonder twijfel Suske & Wiske van de Antwerpse schrijver/tekenaar Willy van der Steen. In Brussel woonden de laatste decennia de tekenaars van Kuifje, Lucky Luke, de Smurfen en Guust. Zij beleefden hun hoogtijdagen via het stripblad Kuifje.

belgië vakantieland 02

XIII vereeuwigd in Brussel

Brussel ziet zich als striphoofdstad van de wereld. Daarom zijn er in de Brusselse wijk Vijfhoek veel striphelden te zien, zoals een beeld van Guust Flater. Muurschilderingen zijn er van Rik Ringers, Kuifje en de al dertig jaar lopende serie XIII van William Vance en Jean van Hamme. In totaal is de wandeling langs de striphelden 22 kilometer. Een geweldig uitstapje vanuit een vakantiehuis met zwembad in België.

Brussel; hoofdstad van Europa

Brussel is een echte internationale stad. Hierdoor zijn er nog maar weinig echte ‘Ketjes’. Dat is een in Brussel geboren Brusselaar waarvan ook beide ouders er geboren zijn. De eerste stadskern vormde zich in een driehoek, begrensd door de eilanden van de Zenne, de Treurenberg en een burcht uit de elfde eeuw op de Koudenberg. Op de eilanden van de Zenne stond voor het jaar 1000 al een vesting.

Sierlijke classicistische gebouwen verfraaien het stadsbeeld van Brussel: het Sint-Michielsplein (nu het Martelarenplein), het Koningsplein en de wijk rond het Warandepark. Rond 1800 werd de stad grondig verbouwd. De stadswallen uit de 14e eeuw werden vervangen door grote lanen. In 1830 werd Brussel de stuwende kracht achter de Belgische revolutie die België onafhankelijk maakte.

belgië vakantieland 03

De mooiste markt van de wereld

Brussel by night

Brussel leeft ’s nachts in het black & cool sfeertje van de Matongewijk. De vele restaurants en bars in de omgeving van de Sint-Bonifaaswijk deinen vrolijk mee op dit ritme. De elegante lounge stijl vindt u van het Kasteleinsplein tot aan het Louizaplein. Na een avondje feesten kunt u plezierig tot rust komen in uw vakantiehuis met privé zwembad.

De Zavel

De Zavel is het Brusselse paradijs voor verzamelaars van kunst en antiek. Design liefhebbers duiken in de brocante shopjes van de naast de Zavel liggende Marollen. Aan de Zavel staan prachtige authentieke pandjes en een weergaloze gotische kerk.

Lekkerbekken kunnen ook goed terecht aan de Zavel. De grote patissier Wittamer en de beroemde chocolatier Marcolini huisvesten aan het plein. Hun pareltjes van chocola en gebak smelten op je tong.

belgië vakantieland 05

Smelt op je tong

De Nachten van de Zavel zijn elk jaar in het laatste weekend van november. Het plein, de winkels en de restaurants worden extra sfeervol aangekleed. De zeldzame objecten in de vele etalages krijgen extra cachet door de selecte muziek, verfijnde decoraties en sfeerverlichting. Perfect om in de kerstsfeer te komen in een vakantiehuis met zwembad in België.