Vind uw vakantiehuis met zwembad!

Frankrijk is na Duitsland het grootste land van Europa. Frankrijk is van oudsher een populair vakantieland. Gun uzelf de luxe van een vakantiehuis met zwembad.

La Douce France in 3,5 minuut

La Douce France

Miljoenen Nederlanders hebben hun hart verpand aan Frankrijk. Haar charmes zijn de uitgestrektheid van het platteland, de ‘joie de vivre’, de indrukwekkende gotische kathedralen en de smaakvolste wijnen ter wereld. Frankrijk biedt alles wat het leven leuk maakt.

Haar verscheidenheid is ongekend en staat garant voor jaren vakantieplezier, ondergedompeld in zon en rust. Frankrijk is een fantastische beleving, zeker vanuit een vakantiehuis met privé zwembad.

Vakantiehuis met zwembad in Frankrijk

Frankrijk spreekt tot de verbeelding. Luierend aan de rand van het zwembad bij uw vakantiehuis droomt u weg naar hogere sferen. Optimaal tot rust komen is een zekerheid. Geniet van de ultieme vrijheid en luxe om u heen. Proef de sfeer van La Douce France en het pittoreske leven.

vakantiehuis met zwembad frankrijk 03

Formidabel op vakantie in een vakantiehuis met prive zwembad in Frankrijk

Pittoreske dorpjes en middeleeuwse steden

De Languedoc en Rousillon aan de Middellandse Zee bieden zandstranden die geleidelijk in zee glijden. De badplaatsen in Frankrijk zijn levendig en modern.

Normandië en Bretagne verhalen over glorieuze geschiedenis. De meanderende kust van Zuid-Frankrijk is vernoemd naar de azuurblauwe zee. In het binnenland ontdekt u schilderachtig slaperige dorpjes, historische stadjes en boeiende landschappen.

De Atlantische kust wordt gekarakteriseerd door onmetelijke zandstranden met hoge golven in een ruige branding. Het Atlantische achterland kent een zwemend landschap met rustieke valleien.

Zalig leven in Frankrijk

In Frankrijk is het leven goed. Leven in Frankrijk staat voor het ‘Paturain-gevoel’: stokbroodje, Beaujolais Primeur en zonovergoten druivenranken. De Fransen zijn beleefd. Als u met ze gaat eten, wacht dan tot ze u een plaats toewijzen. Als u hier aan denkt bij uw contact met de Fransen, zult u ze verbazen met uw gevoel voor de lokale omgangsnormen.

Cultuurtip:

      • ‘Bonjour’ is de standaard groet, ‘Salut’ is alleen voor bekenden. Als u iemand nogmaals tegenkomt op die dag, groet dan met ‘rebonjour’ of ‘ça va?’

Landschappelijke wondertjes

Het Franse landschap wordt gekenschetst door laagvlakten, kusten en bergen. Frankrijk kent oude bergen, zoals het Armoricaans Massief in Bretagne, de uitlopers van de Belgische Ardennen, de Vogezen en het Centraal Massief.

Het Centraal Massief is een hoogvlakte tussen de Loire en de Middellandse Zee. De rivieren kerven diepe wonden in het Centraal Massief, zoals het kloofdal van de Ardèche. Westelijk van Clermont Ferrand kent Frankrijk een vulkanisch landschap.

Rivieren en bergen

De Monts Dômes vormt een keten van noord naar zuid door Frankrijk met de Puy de Dôme als hoogste berg. In het Centraal Massief ontspringen de Loire, Dordogne, Tarn, Ardèche en Hérault. In de Auvergne vindt u de hoogste toppen en reeksen heetwaterbronnen.

De bron van Chaudes Aigues is de warmste bron van Europa. De Causses en Cevennen zijn lager en ruiger met kolkende riviertjes en rotskloven.

vakantiehuis met zwembad frankrijk 01

Quality time tussen vader en dochter

De jonge bergen

Jonge bergen in Frankrijk zijn de Pyreneeën en de Alpen en de Jura. De jonge bergen zijn hoog, zoals de Mont Blanc op de grens van Frankrijk en Italië.

De vochtig frisse Atlantische Pyreneeën bestaan uit bos en weide. De zonovergoten Middellandse Zee Pyreneeën zijn droog. De Grande Cascade de Gavarnie is met 422 meter de hoogste waterval.

In de noordelijke Alpen stroomt de Isère. Ze zijn koud, vochtig en sneeuwrijk. De talloze gletsjers zorgen voor veel smeltwater. De zuidelijke Alpen vindt u bij de Durance en de Verdon. Het klimaat is warmer, droger en zonniger.

De Lichtstad

Parijs is de frivole hoofdstad van Frankrijk en de stad van het licht. Parijs ligt in het Bekken van Parijs, een golvend landschap met in het oosten beboste heuvels. De kalksteenlagen van het Bekken van Parijs eindigen bij Het Kanaal in steile krijtrotsen. Parijs is de stad voor de romantici met Montmartre, de Eiffeltoren en zomerse avondwandelingen langs de Seine.

De Duinen van Bordeaux

Bordeaux ligt in het zuidwesten van Frankrijk in het Aquitaans Bekken. U vindt hier een duinenkust met uitgebreide stranden en strandmeren. Achter de duinen ligt Les Landes, twee eeuwen geleden moerassig, maar nu bosrijk. Het hoogste zandduin van Europa is 3 kilometer lang en 115 meter hoog. Het is de “Dune du Pilat” aan de kust van Aquitanië.

Het Rhônedal met de Rhônedelta

Het Rhônedal slingert tussen het Centraal Massief en de Alpen door. Het Rhônedal eindigt in een waaier van een uit rivierklei opgebouwde delta in de Middellandse Zee. In dit deel van Frankrijk vindt u de grimmige Camargue. Westelijk van de Rhônedelta ligt de Cote d’Azur met haar onmetelijke stranden. Oostelijk van de Rhônedelta is de rotskust smal en rijst steil omhoog uit zee.

vakantiehuis met zwembad frankrijk 02

Deze jongedame heeft er duidelijk zin in

Frankrijk en haar eilanden

De Mont-Saint-Michel is een 80 meter hoog rotseiland. Het ligt voor de kust van Normandië in de monding van de Couesnon. Ook voor de kust van Bretagne liggen vele eilanden.

Sein ontstijgt de golven nauwelijks en is de thuisbasis van St.-Jacobsschelpen, kreeft en langoest. Oessant is berucht om de vele scheepswrakken.

Voor de in de luwte liggende zuidkust vindt u Belle-Ile, Hoëdic en Houat met hun geraffineerde stranden. Groix is het kleine zusje van Belle-Ile en bestaat uit rotskust en strand. De negen onbewoonde Glénan-eilanden vormen een natuurreservaat bij Concarneau.

De rivieren

De langste rivier van Frankrijk stroomt van de Ardèche naar St.-Nazaire aan de Atlantische kust. Het is de Loire met een lengte van 1006 kilometer. De Rhône ontspringt in Zwitserland en ontvangt smeltwater van de Isère, Drôme en Durance.

De Garonne stroomt vanuit de Pyreneeën via Bordeaux naar de Atlantische Oceaan. De Tarn en de Lot meanderen door het Centraal Massief en monden uit in de Garonne. Net als de Dordogne, die noordelijk van Bordeaux in de Garonne vloeit. Samen vormen ze de Gironde, die in de Atlantische Oceaan uitmondt. Andere belangrijke rivieren zijn de Rijn en de dwars door Parijs stromende Seine.

vakantiehuis met zwembad frankrijk 04

Wat een uitzicht!