Vind uw vakantiehuis met zwembad!

Vakantie in Kroatië is zon, zee, strand, middeleeuwse stadjes en prachtige dorpen. De ideale vakantiebestemming in een vakantiehuis met privé zwembad.

Lange kustlijn

Er is geen ander land te vinden dat in verhouding zo’n lange kustlijn heeft als Kroatië. Zagreb is de hoofdstad van Kroatië. In deze stad zijn vele mooie bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Ook zijn bezoekjes aan de vele eilanden een aanrader. Huur een bootje of steek met de veerboot over.

Uw vakantie in Kroatië

Geniet van de heerlijke temperatuur, de mooie stranden en de verkoelende zee. Kroatië is een ideale bestemming voor een zonvakantie. Houdt u meer van een vakantie waarin u veel dingen doet en bekijkt, maar ondertussen ook nog lekker geniet en uitrust, dan is Kroatië een goede locatie!

Gezellige dorpjes

Kroatië heeft veel middeleeuwse stadjes met een bijzondere geschiedenis. Bezoek bijvoorbeeld Porec of Rovinj, een van de vele leuke gezellig dorpjes. Wandel door de kronkelende straatjes, vergeet de drukte om u heen en voel u vooral welkom.

Bent u ook geïnteresseerd in de geschiedenis van Kroatië? Bezoek dan het stadje Trogir. In dit stadje is sinds de vijftiende eeuw niets meer veranderd. U waant zich echt terug in de middeleeuwen. In Varaždin vindt u pastelkleurig barokpaleizen, een kasteel en musea. De hoofdstad Zagreb is de grootste stad van het land en telt vele musea en kerken die u kunt bezichtigen.

1200 Eilanden

Op vakantie in Kroatië kunt u 1200 eilanden bezoeken. Als u kleinere eilanden wilt bezoeken kunt u een zeilboot huren om er naar toe te varen. Als u de grotere eilanden wilt bezoeken, zoals Krk, Cres, Hvar en Brac, kunt u met een veerboot oversteken.

Voor kinderen zijn de stranden ook heel geschikt. Vaak staat het water laag waardoor ze lekker kunnen spelen in het water. Ook kunnen ze er visjes vangen en snorkelen langs de kust want er staat geen sterke stroming.

Zeven grote natuurparken

Kroatië heeft zeven hele grote natuurparken, Plitvice is hiervan het grootste. In dit natuurgebied kunt u vele watervallen vinden en leuke meertjes.

Ten noorden van dit natuurgebied is het Paklenika gebergte, hier zijn honderden meters hoge rotsen en diepe kloven, dit is erg indrukwekkend om te zien. Zoals u kunt lezen is vakantie in Kroatië een vakantiebestemming waar voor iedereen wat te doen is! Zon, zee, strand, natuur, cultuur en nog heel veel meer.