Vind uw vakantiehuis met zwembad!

Een mild klimaat, het steppelandschap van Seewinkel, charmante wijngaarden en dorpjes met klassieke hofjes. Dat is de charme van Burgenland, de meest vlakke provincie van Oostenrijk.

Burgenland is tevens de meest dunbevolkte provincie van Oostenrijk. Het grenst aan Hongarije. Burgenland is gevormd uit gebied dat Hongarije in het Verdrag van Trianon moest afstaan. Er wonen minderheden uit Hongarije en Kroatië in Burgenland.

Eisenstadt of Kismárton

De hoofdstad van Burgenland is Eisenstadt. Twee namen zijn er onlosmakelijk verbonden: Schloss Esterházy en Joseph Haydn. De beroemde componist werkte hier namelijk meer dan 30 jaar lang als huiscomponist op de woonstee van de Esterházy’s.

Schloss Esterházy in Burgenland

Schloss Esterházy staat midden in de stad. U maakt er op indrukwekkende manier kennis met barokke pracht. Classicistische puurheid en invloeden uit de Biedermeier smelten er samen. De barok, het classicisme en Biedermeyer waren een bron van inspiratie voor Haydn.

Haydn componeerde vele meesterwerken op Schloss Esterházy. Zelfs nu nog zijn er zo’n 100 concerten per jaar. Ze zijn in de zaal die naar de beroemde componist is vernoemd: de Haydn Hal. Treed in de voetsporen van Lord Nelson en kom in Burgenland genieten van Haydn.

De Haydn Hal is een juweel onder de concertzalen vanwege de superbe akoestiek en weelderige uitstraling.

Vakantiehuis Burgenland

Het Esterházy paleis in Burgenland

Vorstelijke Victor

Vorstelijke Victor is het boegbeeld van het programma voor kleine Haydns in de dop. Hij neemt ze mee op een spannende rondleiding door het kasteel met creatieve bezigheden. En daarna natuurlijk een lekker hapje eten in de Esterházy wijnkelder.

Het Esterházy paleis in Eisenstadt is een van de mooiste barokke paleizen in Oostenrijk. U kunt er een deel van de kunstcollectie van de Esterházy dynastie bewonderen.

Tour door het Esterházy paleis

Dit paleis in Burgenland was zeker niet het grootste van de 100 Esterházy paleizen in Oostenrijk en Hongarije. De tour door dit paleis showt u het prachtige woondeel van de Esterházy’s. Een echt hoogtepunt is de 17e-eeuwse kapel. Joseph Haydn zelf nam er regelmatig plaats achter het orgel.

Bacchanaal in Burgenland

In de 300 jaar oude kelders van het Esterházy paleis is het grootste museum over wijn van Oostenrijk. Hier ziet u de oudste Baumpresse van Burgenland. Verder zijn er honderden andere objecten die met wijn te maken hebben.

Vroeger was het echt een Bacchanaal hier met bijna 300.000 liter wijn. Bedienden en ook de grootmeester zelf werden soms betaald in wijn. In deze kelder draait alles om het plezier dat je uit de druif kunt halen.

Vakantiehuis in Burgenland

Een prachtige plek voor een Bacchanaal