Vind uw vakantiehuis met zwembad!





Raamsdonkveer schurkt tegen de Biesbosch aan en ligt slechts enkele kilometers van de Vestingstad Geertruidenberg. Boek uw vakantiehuis met privé zwembad bij Raamsdonkveer.

raamsdonkveer 03

Karakteristiek stadje

Schippers, Vissers en Griendwerkers

Raamsdonkveer vindt u op de oever van de Bergsche Maas. Het is een plaats van vissers, schippers, dijk- en polderwerkers en griendwerkers. Raamsdonkveer kwam tot volle bloei door de aanleg van de weg Parijs – Amsterdam onder Napoleon rond 1812.

De eerste kerk van Raamsdonkveer

Een eerste kerk kon pas gebouwd worden in 1864, omdat men vanwege de nabijheid van de vesting Geertruidenberg geen stenen muren mocht optrekken in het schootsveld. Raamsdonkveer is prettig verblijven in Nederland aan de rand van de Biesbosch.

raamsdonkveer 02

De eerste kerk

Broeders en zusters

Zowel de Tweede Wereldoorlog als de Watersnoodramp heeft veel schade aangericht. De Weermacht blies in de herfst van 1944 de toren van de kerk op. Hierbij werd ook de totale kerk verwoest.

De Fraters van Tilburg en de Zusters van Schijndel vestigden zich in Raamsdonkveer. De zusters onderwezen de meisjes en leidden het ziekenhuis, dat tegenwoordig in Oosterhout staat. De broeders gaven onderwijs aan de jongens tot 1956.

Veers Erfgoed in Raamsdonkveer

’t Fruithuisje aan de Rembrandtlaan is de basis van de geschiedenis van dit charmante stadje. Op de begane grond vindt u de huiskamer, de rietmattenschuur, een authentiek keukentje en een winkeltje uit vervlogen tijden. Samen met gebruiksvoorwerpen geeft ’t Fruithuisje u een getrouw beeld van de tijden van weleer.

Op de eerste verdieping liggen duizenden foto’s voor u klaar. ’t Fruithuisje is van september tot april geopend. Elke eerste zaterdagmiddag en elke tweede woensdagmiddag van de maand staan de deuren gratis voor u open. Op andere momenten alleen op afspraak.

Zo beleeft u een mooi stukje eigen land met een rondje door de Biesbosch en dan via Raamsdonkveer naar Vestingstad Geertruidenberg.

raamsdonkveer 05

De muziekkoepel