Vind uw vakantiehuis met zwembad!

De Biesbosch is een van de mooiste stukjes natuur van Nederland. Alleen hier en in de De Slufter op Texel beleeft u eb en vloed in een zoetwatergebied. De Biesbosch is een prachtige beleving van de natuur op het ritme van het getij. Boek uw vakantiehuis met privé zwembad bij de Biesbosch.

Avontuurlijk doolhof van rivieren

De Biesbosch ontstond in de jaren na de Sint Elisabethsvloed van 1421. Het is een delta van de Rijn en de Maas en vormt een avontuurlijk labyrint van riviertjes, bekkens, wilgenbossen en kronkelende kreken met kristalhelder water.

Waterrijk foerageergebied

Talloze soorten watervogels foerageren in de Biesbosch. Overal in het gebied vindt u de overblijfselen van de griendwerkers die hier vanuit de oudheid het land bewerkten. In het voorjaar, als de bomen nog kaal zijn, ziet u vele sporen van de bever, een vaste bewoner van dit overstromingsgebied, en haar beverburchten.

vakantiehuis biesbosch 03

Een rondvaart door de Biesbosch is een prachtige ervaring

Wandelen en fietsen

De Biesbosch vormt een prachtig ruig en nat wandelgebied door polders met aansprekende namen als “Doolhof” en “Pannekoek”. Langs de rand van het gebied fietst u over oude dijkjes door een groen landschap.

Voor de ultieme beleving van dit moerasachtige landschap gaat u te water. In een fluisterboot of een kano glijdt u door smalle kreken langs weelderig begroeide oevers. Dat kan overigens ook prima in het Twentse Giethoorn.

Vogels

De Biesbosch is een feest voor watervogels en andere vogels. Wie goed oplet, ziet ijsvogels voorbij schieten, kiekendieven jagen in het riet, of de majestueuze zeearend boven de bossen zweven. Hier bent u een met de natuur, uniek in Nederland.

vakantiehuis biesbosch 01

Beeld van een griendwerker

Biesboschmuseum

Aan de randen van de het gebied vindt u op verschillende plaatsen een Biesboschmuseum. In Werkendam bijvoorbeeld, enkele kilometers van Raamsdonkveer en Geertruidenberg. In deze musea krijgt u een goed overzicht van het leven in en rond dit waterrijke natuurgebied.

De werkzaamheden, waterbeheersing en natuurlijk het biezen kappen (de Biesbosch ontleent haar naam aan de biezen) en de wilgen snoeien.

Woonarken

De griendwerkers overnachtten veelal in woonarken. De befaamde “Gele Ark” bood in de laatste twee jaren van de oorlog onderdak aan onderduikers. In de partizanenperiode fungeerde de ark als hoofdkwartier van het verzet tegen de Duitse onderdrukkers. De korjaal op de foto was een van de bootjes waarmee de partizanen door de Biesbosch voeren.

vakantiehuis biesbosch 05

Genoeg te doen voor kinderen in de Biesbosch