Vind uw vakantiehuis met zwembad!

Ontdek het gevarieerde zomerleven bij het Balatonmeer in Hongarije. Feesten, luieren, zwemmen, muziekfestival Balatonsound; alles is aanwezig voor een top vakantie. Boek daarom direct een vakantiehuis in Hongarije.

Het Balatonmeer in Hongarije

Het Balatonmeer in Hongarije is het grootste binnenmeer van Europa. Vakantiehuis met privé zwembad biedt verschillende soorten vakantiehuizen in de buurt van Balaton aan. Van luxe met zwembad en whirlpool, tot charmant en knus.

Sportief op vakantie

Het Balatonmeer biedt een keur aan mogelijkheden voor watersport. Zeilen, zwemmen, vissen, surfen en zelfs waterskiën via een waterskibaan behoren tot de mogelijkheden. En dan ‘s avonds lekker uitblazen op een terrasje en genieten van het uitzicht.

Rondom het Balatonmeer

Ook rondom het meer is genoeg te beleven. U kunt naar kasteel ruïnes in Szigliget en barokke paleizen in Keszthely. Of u zwemt het meer over vanaf Schiereiland Tihany. Balaton is vulkanisch. Perfect voor uw gezondheid bij een duik in Kratermeer Hévíz.

Of wat dacht u van een rondje fietsen rondom Balaton? Hoog zomer is het tijd voor rondvluchten en muzikale festivals, zoals Balatonsound.

Helemaal hot

Het Balatonmeer is van oudsher de exponent van vakantie vieren in Hongarije. Al in de tijd van de Romeinen werd dit langgerekte en ondiepe binnenmeer intensief benut. Na de opknapbeurt van de belangrijke badplaatsen Siófok en Balatonfüred, is het weer helemaal hot.

Natuur en cultuur

Aan de noordkant van het meer ligt het boeiende Balaton Hoogland nationale park. U vindt er basaltorgels, ondergrondse meertjes, een buffelreservaat en een prachtig gerenoveerde abdij met arboretum. En bezoek ook het pontificaal in het centrum van Keszthely staande Festetics paleis. Mooi van buiten, interessant van binnen door de prachtige bibliotheek.