Zoek & boek uw vakantiehuis met zwembad
Op basis van uw zoekactie hebben wij de volgende 27 vakantiehuizen met zwembad voor u geselecteerd

Vakantiehuis Kroatië

Vakantieland kroatië kent woeste kusten met zonovergoten stranden. De duizenden eilandjes en een kristalheldere, azuurblauwe zee maken van Kroatië een fantastisch vakantieland. Tijd voor een weekje vakantiehuis Kroatië.

Balkansfeertje

Kroatië ligt voor een groot deel op het Balkanschiereiland. Het strekt zich uit van de oostelijke Alpen tot de Pannonische laagvlakte en de Donau. Het land heeft meer dan 5000 kilometer kust aan de azuurblauwe Adriatische Zee. Helemaal top om vakantie te vieren.

Vakantiehuis met zwembad

Vakantie in Kroatië is superrelaxed in een vakantiehuis met zwembad in Kroatië. Schilderachtige dorpjes, woeste rotskusten. Kroatië was een doorvoerhaven tussen oost en west en is daardoor een mix van culturen. Het werd in de oudheid bewoond door Illyriërs, behoorde tot het Romeinse en Byzantijnse Rijk en werd uiteindelijk veroverd door Slavische stammen.

De Venetianen pikken Kroatië in

Tot de Venetianen uit Italië overkwamen, het kustgebied inpikten en door hun bouwkunst een prachtig stempel drukten op plaatsjes als Rovinj, Porec en Pula. Kroatië heeft zelfs nog even bij Hongarije gehoord. Genoeg te zien dus om dan ’s avonds lekker bij te komen in een vakantiehuis Kroatië.

Het landschap

Kroatië heeft een afwisselend landschap met graslanden, meren en heuvels in het noorden en op de Pannonische laagvlakte. Bij Lika en Gorski Kotar (Dinarische Alpen) vindt u dichte bossen en dan is natuurlijk de rotsachtige kustlijn langs de Adriatische Zee in Istrië en Dalmatië.